Aprofitar l’energia d’un crematori

La ciutat de Redditch, al Regne Unit ha proposat una manera completament nova d’escalfar el seu poliesportiu i piscina. Estalviar diners (14.500 lliures esterlines a l’any – uns 16.8000€)i combatre l’escalfament global.

L’Ajuntament de Redditch proposa utilitzar la calor d’un crematori a prop del poliesportiu per escalfar les seves instal·lacions esportives. El projecte ha estat qualificat com el primer projecte del seu tipus al Regne Unit.

Com a qualsevol projecte no s’han hagut d’esperar gaire per sentir les veus crítiques en que la més suau i sentimental és la de que la gent no es sentiria còmode en una piscina que s’escalfa a causa de la mort d’un ésser estimat. Però la majoria de residents ho troben com “un cop molt fort”, “morbós” i un “insult” portar a terme aquest projecte.

Hi haurà una reunió pública per discutir el pla aquests dies i, a finals de la setmana que ve el comitè executiu de l’ajuntament es reunirà per decidir si tiren endavant el projecte.

La veritat és que jo, personalment, no hi veig res de dolent. Aprofitar l’energia en lloc de veure-la sortir per la xemeneia trobo que és molt bona idea i no sé com fins ara no hi ha hagut ningú que no ho hagués proposat, ni com no està estès a altres països. I si tingués algun ésser estimat que se’m moris i fes servir el crematori, què escolliria? que l’energia se l’emportés el vent o fer-la servir per reduir l’escalfament global? Mil vegades fer-la servir!!!

Publicat el 29.01.2011 a Tribuna Ganxona

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari