Les abelles a les ciutats

Les abelles a les ciutats

Qui més qui menys, quan veu una abella prop seu, reacciona de dues possibles maneres: es queda estàtic o salta de la cadira per allunyar-se el màxim d’ella. Ens fan por les seves picades i hi ha gent que n’és al•lèrgica, però són uns dels insectes més importants que tenim en aquest món. L’agricultura europea depèn en un 84% de la pol•linització de les abelles i l’agricultura mundial, en un 70%. L’extinció de les abelles representaria una catàstrofe alimentària a nivell global, amb una greu manca d’aliments.

Malauradament, les abelles estan desapareixent des de fa anys. La primera notícia que vaig llegir sobre el tema va ser a Estats Units, fa dos o tres anys, i l’última va ser a principis de juny d’aquest any, quan a Santa Coloma de Farners es van trobar més de dos milions d’abelles mortes. S’han barrejat moltes hipòtesis sobre la seva desaparició, entre elles els pesticides, les llavors modificades genèticament, virus, fongs, al canvi climàtic,… Diversos laboratoris ho han estudiat i cada un d’ells dóna una versió diferent. Alguns dels pesticides han sigut prohibits en determinats països.

És per aquesta raó que, des de fa uns anys, es porta l’apicultura a les grans ciutats i moltes d’elles ja compten amb ruscs a diferents edificis. N’hi podem trobar en alguns edificis de París, Londres, Berlín, Melbourne, San Francisco, Nova York, Buenos Aires, Barcelona i d’altres.

Hauríem de recordar les paraules d’Albert Einstein, que va dir que, si desapareixia l’abella, a la humanitat tan sols li quedaria quatre anys de vida.

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s