L’Església pot acomiadar una lesbiana, però només després de la baixa per maternitat

Un jutge alemany va dictaminar recentment que una dona que treballa en una escola bressol catòlica podia ser acomiadada per l´església per ser lesbiana, però només  fins  que la seva baixa per maternitat s´hagi esgotat.

La dona, de 39 anys, ha admès haver guardat la seva sexualitat en privat durant anys, mentre treballava en un jardí d’infants de Baviera. Un cop va quedar embarassada, va decidir dir-ho.

Els seus caps la van voler acomiadar immediatament perquè la seva relació era una violació del seu codi moral, però en aquest casos, ha de ser l’Estat que ho aprovi i al saber que estava de baixa per maternitat, un dret protegit, els hi van dir que no ho podien fer fins desprès. L’església va dir que això era inacceptable i va recórrer als tribunals.

El jutge Ivo Moll en un dictamen emès la setmana passada va decidir que, mentre l’església té autoritat per acomiadar la dona, no ho poden fer mentre estigui de baixa i, per tant, l’han de seguir pagant. “Una cosa com la relació estable entre les dones és, per descomptat, impensable per l’església” va dir el jutge del tribunal administratiu d’Augsburg
.

La dona, que segueix sent catòlica, va dir que no esperava tornar al jardí d’infants. 

Les lleis seculars a Alemanya prevenen la discriminació per orientació sexual, però, les institucions religioses i entitats afiliades se´ls dóna àmplies exempcions de decisió amb  les seves pròpies polítiques de contractació i acomiadament.

Els drets  de la persona, protegits dins de les diferents constitucions, no es poden modificar ni deixar que es facin  “excepcions”  ja sigui per una església,  per un eurovegas  o per qualsevol altre organització. Ja prou penjats d’un fil que estan perquè, a sobre, aquestes organitzacions tinguin carta blanca del seu propi govern.

Publicat el 28.06.2012 a Tribuna Ganxona

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari